Начин на приготвяне
Счукайте в хаванче зрънцата кимион и синап. По желание може да ги запечете много леко преди това - само колкото да пуснат аромата си.
Към тях настържете пресния корен джинджифил и чесъна. Хубаво разбъркайте, за да се смесят.
Обелете и накълцайте на ситно лука и моркова. Запържете ги за 3 минути в зехтина или маслото, след това добавете и ароматната смес от хаванчето.
Гответе още 3-4 минути и сложете кокосовото мляко, доматите (накълцани)+ доматеното пюре, куркумата, гарам масалата, сушенето люто чушле(само1, другото е за гарниране по желание) и 400-450 мл вода.
Варете под капак 15 минути, след което сложете солта, кориандъра, изцедения сок от 1 лимон и черния пипер. Продължете варенето за още 5 минути под капак.
За червената леща това време и е достатъчно, за да омекне и стане почти на кашичка, но все пак има различни марки и големини, затова ако прецените, че е нужно още малко, за да се сготви, то варете супата от червена леща още 5 минути.
Много ароматно ястие е Даал Тадка с червена леща, изключително вкусно!