Начин на приготвяне
На всеки често се случва да има неочаквани гости и да трябва да импровизира в кухнята, за да се представи добре пред тях и да ги посрещне подобаващо.
Ето една идея за уж обикновени панирани сиренца, които всъщност са необикновени и по-интересни.
С рецептата просто ви давам един пример, но вие може да сложите и различни типове сирена според това какво се намира в хладилника ви, когато изненадващо трябва да спретнете трапеза и да приготвите от нищо нещо.
При мен имаше остатъци от тези сирена, съчетах ги и в компания с черния сусам се получи нещо възхитително. Добре би се получило и с козе сирене, овче сирене, също така, ако се добави пармезан на прах, единственото условие е да има крема сирене, за да има спойка и стане твърда, но кремообразна паста.
Натрошете или намачкайте сирената в купа заедно с черния пипер.
Добавете черния сусам, разбъркайте и приберете в хладилник да стегне.
От сместа направете топчета. Оформете ги всички наведнъж и след това ги овалвайте в брашно, потапяйте в яйцето, пак в брашно и завършете с яйце. Аз го правя с лъжица, иначе ще трябва да миете ръцете си след всяко топче и така би станало много трудно.
Веднага след като извадите от последното потапяне в яйцето, пускайте топчетата в сгорещено на умерен огън олио. За секунди панираните сиренца са готови, затова щом станат златисти, ги изваждайте върху кухненска хартия.
Поднесете топли с млечен, доматен или майонезен сос. Ако нямате подръка, ще ви споделя как ги поднасям аз и много ми харесва - просто обелвам и нарязвам един хубав домат, подправям го с много зехтин, морска сол и ситно нарязан чесън.
Тези панирани сиренца за неочаквани гости са разкош.
Неизменната комбинация - домати, сирене и чесън!
Успех и добър апетит!
Коментари