Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Брускети»Брускети с риба тон за неочаквани гости

Брускети с риба тон за неочаквани гости

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Брускети с риба тон за неочаквани гости
Снимка: Juliya
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Намазваме хрупкавите брускети с получения пастет от сиренето и отгоре нареждаме рибата."

Необходими Продукти

  • хляб - багет или франзела
  • риба тон - 1 консерва филе
  • печена капия - 1 бр. белена
  • крема сирене - 200 г
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка (по желание)
  • краставица - няколко резена
  • копър - за украса
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме крема сиренето, нарязаната на ситно капия, 1 с.л. зехтин, сол и черен пипер.

Отцеждаме рибата тон от консервения сос, сипваме я в друга купа, добавяме лимоновия сок и внимателно разбъркваме с вилица.

Нарязваме хляба на филийки и ги поръсваме със зехтин.

Изпичаме филийките за кратко във фурната и ги изваждаме.

По желание натрийте ги с чесъна брускетите.

Намазваме хрупкавите брускети с получения пастет от сиренето и отгоре нареждаме рибата.

Украсяваме брускети с риба тон за неочаквани гости с резенчета краставица и с копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: