Начин на приготвяне
Спагети Карбонара с патладжан са по-лекият вариант на класическите Карбонара с бекон. Могат да се направят също с тиквички.
Нарежете патладжана на кубчета. Посолете и оставете за 30 мин, докато се отцеди горчивата вода. Подсушете с кухненска салфетка.
В тиган загрейте чашка зехтин. Изпържете патладжанените кубчета за 7-8 мин. Извадете ги на салфетка, за да се отцеди мазнината.
В тенджера с вряща подсолена вода сварете спагетите според указанието на опаковката. Прецедете ги.
Загрейте в друг тиган зехтин със скилидка чесън. Сложете в него спагетите и чукнете яйцата, добавете изпържените кубчета патладжан и поръсете с настърган пармезан.
Бъркайте ястието, докато яйцата се сготвят. Овкусете с черен пипер.
Поднесете веднага спагетите Карбонара с патладжан поръсени с настърган пармезан.