Начин на приготвяне
Тиквичката се измива, отстраняват се краищата и се нарязва заедно с кората на кръгчета, дебели около 3-4 мм.
Фурната се загрява до 200 градуса и тавичка се постила с хартия за печене.
Всяко кръгче тиквичка се потапя в разбито яйце и после се овалва в смес от двата цвята сусам. Подреждат се в тавичката и отгоре се покапва зехтин, лимонов сок и сол.
Пъхат се в загрялата вече фурна и се пекат около 10-15 минути или до желаният от вас загар и готовност- ще познаете кога са готови по белия сусам, който ще стане златист.
Тиквичките със сусам се поднасят със сос по избор или самостоятелно, поръсени с още лимонов сок.
Тези тиквички на фурна са бързо, обикновено, но доста ефектно предложение, което да разкраси вашата трапеза.
Добър апетит!
Коментари