Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Разядка от червена леща, лук и картофи

Разядка от червена леща, лук и картофи

Разядка от червена леща, лук и картофи
Снимка: Илияна Димова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"В случай, че сте позагубили апетит знаем една уникална разядка, която ще ви го върне на момента"

Необходими Продукти

  • червена леща - 100 г
  • лук - 1 бр. кромид
  • картофи - 300 г
  • хималайска сол - ситна
  • червен пипер - 1 к.л. сладък или пушен по вкус
  • черен пипер - млян
  • кимион - млян
  • чубрица
  • зехтин
  • магданоз
  • оцет - ябълков, натурален
  • домати - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белим картофите, измиваме и нарязваме на кубчета. Лещата измиваме с няколко води (по-лесно се измива, като я сложим в голяма цедка). Лука почистваме, измиваме и нарязваме на ситно.

Слагаме в тенджера, картофите и лука. Ръсваме черен пипер, кимион, чубрица и червен пипер. Прибавяме и почистена и пасирана скилидка чесън.

Наливаме топла вода до нивото на продуктите и като се посварят няколко минути, прибавяме измитата червена леща.

Доливаме още малко топла вода и варим, докато се сварят всички съставки. Когато са готови, ги пресипваме в голяма цедка и отцеждаме от водата.

Разпределяме в чинийки и овкусяваме разядките с хималайска сол, зехтин и ябълков оцет на вкус.

Прибавяме и нарязан ситно магданоз. Украсяваме разядката от червена леща, лук и картофи с резенчета домат и стръкчета пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: