Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Разядка с червена леща и нахут

Разядка с червена леща и нахут

Живка ГеоргиеваЖивка Георгиева
Иноватор
1494243701
Разядка с червена леща и нахут
Снимка: Живка Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • нахут - 300 г
  • червена леща - 250 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • лайм - 1 бр.
  • сусамов тахан - 100 г
  • кедрови ядки - 50 г
  • семена - сурови за поръсване
  • хималайска сол
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нахутът се накисва и се оставя да набъбне и омекне за една вечер. Сварете в тенджера под налягане.

Добре е лещата да се свари отделно, тъй като става много по-бързо и в противен случай ще се развари.

Оставете да изстинат. Отцедете и прехвърлете в кухненски робот.

Към тях изцедете лайма. Добавете останалите продукти и смелете на гладък сос разядката.

Поръсете със сурови семена и сервирайте с хрупкав хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: