Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем Пастелера с праскови

Крем Пастелера с праскови

Крем Пастелера с праскови
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
7
"Удоволствието ви е гарантирано - от първата до последната лъжичка"

Необходими Продукти

  • праскови - 350 г или 2 - 3 бр.
  • прясно мляко - 250 мл
  • захар - 60 г
  • ванилия - 1 бр.
  • жълтъци - 2 бр.
  • царевично нишесте - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете 50 мл мляко, а останалото смесете в купата на пасатора с обелените и нарязани на малки парчета праскови. Пасирайте добре, докато получите гладка смес.

Изсипете в малка касерола, добавете захарта и ванилията. Сложете на котлона на средна степен и изчакайте да загрее.

През това време, в малка купичка налейте останалото мляко. Добавете царевичното нишесте и двата жълтъка. Разбийте с тел.

Махнете крема от котлона и на тънка струйка налейте млякото с жълтъците. Върнете на котлона и изчакайте да се сгъсти до желаната гъстота.

Разсипете в купички и покрийте всяка със стреч фолио (плътно). Изчакайте да изстине и оставете в хладилника за няколко часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: