Начин на приготвяне
Спанака (100 г.) и марулята (1 бр.), измиваме много добре. Листата на марулята почистваме от бялата твърда част.
Зелената листна маса нарязваме на ситно, като внимаваме да не се получават дълги парчета, а да са много добре нарязани на ситно.
Листата спанак също наситняваме. Белим картофите (3 бр.), измиваме и нарязваме на кубчета. Домата настъргваме на едро ренде или нарязваме на малки парченца, като предварително сме обелили.
В тенджерка наливаме малко олио (3-4 с.л.приблизително) и слагаме да се задушат спанакът, марулята и почистен и нарязан ситно кромид лук, като наливаме и малко вода.
Ръсваме черен пипер, сол и щипка червен пипер. Като изври течността, прибавяме и картофите. Разбъркваме и наливаме топла вода.
Варим докато омекнат картофите и тогава, сипваме фиде (количество по вкус), а след 1-2 минути и домата. Ръсваме и наситнен пресен магданоз. Варим още няколко минути и дръпваме тенджерата от котлона.
Застройваме супата с разбито яйце (1 бр.), кисело мляко (3 с.л.), брашно (1 ч.л.) и няколко кристалчета лимонена киселина, като наливаме малко от супата в застройката и като се изравнят температурите, изливаме в супата и разбъркваме.