Бозбаш

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Бозбаш1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4-6
"Пригответе повече чинии, защото няма начин съседите да надушат врящия на печката Бозбаш и да не дойдат на гости"

Необходими Продукти

  • овнешко месо - 500 г
  • лук - 2 - 3 глави
  • картофи - 6 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • доматено пюре - 6 с.л.
  • дюли - 1 бр.
  • ябълки - 2 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - 4 с.л.
  • черен пипер
  • копър
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстранете мазнината от овнешкото месо, нарежете го накупчета, залейте с 2.5 л студена вода и варете на слаб огън 45-50 минути.

В дълбока тенджера загрейте мазнината и запържете лука, нарязан на ситно. Когато лукът омекне, добавете отцеденото овче месо и запържете още няколко минути.

Сложете брашното, разбъркайте и запържете леко. След това добавете доматеното пюре. При непрекъснато бъркане залейте с прецедения овнешки бульон.

Когато супата кипне добавете в нея картофите, чушките и дюлята, нарязани на кубчета. След няколко минути добавете и ябълките. Подправете със сол и черен пипер и варете до омекване на зеленчуците.

Преди поднасяне наръсете със ситно нарязан копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

грешка на първия ред
грешка на първия ред
НАКУПЧЕТА всъщност се пише НА КУБЧЕТА :))))
Развеселихте ме.
27.05.2013 02:16
4

Подобни от медията