Медена халва

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949868
Медена халва1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Десертът е халва, но не каква да е, а медена халва, която ще се хареса на всички"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • масло - 400 г
  • мед - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и го изсипете в голям тиган. Добавете маслото, което сте оставили да се разтопи на стайна температура и бъркайте до получаването на еднородна смес.

Запържете брашното и маслото до златисто, добавете меда, след което пържете още 5-7 минути.

Изсипете сместа в правоъгълна тавичка, загладете я с помощта на лъжица или шпатула. Когато започне да изстива я нарежете халвата в желаната от вас форма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

дид
дид
В по горната статия написахте, че не трябва да се готви с мед...
13.11.2013 14:30