Медена Торта Неделя

Радка СлавоваРадка Славова
Помощник Готвач
8141099
Медена Торта Неделя
Снимка: Радка Славова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12
"Взимаме си специален почивен ден, за да се насладим подобаващо на Медена торта Неделя"

Необходими Продукти

  • Блатове
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/4 ч.ч.
  • мед - 3 с.л.
  • бакпулвер - 1 брой
  • брашно - около 3 ч.ч.
  • Крем
  • прясно мляко - 1 литър
  • брашно - 4 с.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • масло - 30 г
  • ванилия - 2 бр.
  • бял шоколад - 1 бр.
  • черен шоколад - 1 бр.
  • орехи - 1 ч.ч.
  • Крокан
  • захар - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото и медът леко се разтопяват и се разбъркват добре. Към тях се прибавят яйцата, захарта, олиото. Накрая се прибавя брашното, смесено с бакпулвера. Меси се меко тесто, което се оставя в хладилника за малко да се стегне.

После се разделя на 5 топки, всяко от които се разточва на кора с диаметър , колкото е формата за торта. Всяка се изпича върху хартия за печене във формата.

Кремът се приготвя, като 800 мл се поставят в тенджера на котлона заедно със захарта. През това време се разбиват яйцата с брашното добре и се прибавя млякото. Щом млякото заври, се изсипва яйчената смес, като непрекъснато се бърка. След свалянето от котлона се слага маслото и ванилията. Сместа се дели на две равни части, като в едната се слага бял шоколад, а в другата - черен. Трябва да се стопи шоколадът.

Кроканът се прави, като захарта се разтапя и се излива върху хартия за печене. След като изстине, се начуква на ситно.

Във формата за торта се слага първият блат, леко се сиропира /по желание/ , маже се с единия крем, поръсва се с изпечени и смлени и орехи, крокан. После се слага вторият блат, маже се с другия крем и така, докато се наредят всички блатове.

Отгоре се украсява по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: