Алкална лимонада

13/07/2019
"Грехота е да не приготвите домашна алкална лимонада, когато е толкова свежа и вкусна "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 607
  • Преглеждания за месеца109
  • Преглеждания за седмицата44
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако имате повишена киселинност в организма, това е вашата лятна разхлаждаща напитка - лимонада, с която да поддържате алкално-киселинния баланс в тялото си.

Пригответе си алкална лимонада по следния начин:

Измийте хубаво лимоните, нарежете ги на четвъртинки и сложете в блендер заедно с водата.

Включете на максимални обороти за 2-3 секунди. Така лимоните ще се раздробят и във водата ще попадне всичкият сок и есенцията от кората, която е така ароматна.

При това кратко мелене трябва да внимавате и взависимост от вашия уред, ако трябва да поддържате с ръка капачката на каната, за да не изхвърчи, тъй като парчетата са големи и колкото и да е мощен блендерът, е възможно да се затрудни. Ако все пак се притеснявате нарежете предварително лимоните на по-малки парчета.

Прецедете през фина цедка директно в каната, в която ще сервирате. Добавете захарта, солта и содата и разбъркайте. В началото ще кипне и ще се образуват мехурчета и пяна, но после тя ще спадне.

Поднесете свежата и полезна напитка веднага или съхранете до един ден в хладилник.

* Консултирайте се с лекар, за да се убедите, че вашият организъм наистина има нужда от подобен алкален баланс.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар