Начин на приготвяне
Почистени ягоди се поръсват със захарта в тенджерка и оставяме за една нощ на хладно.
На другия ден се разбъркват добре с получения сироп, налива се вода около литър и половина и се вари на умерен котлон за 5-10 минути.
Снема се от огъня и прибавяме лимонена киселина, разбърква се, докато се разтопи.
Прецежда се през сито в нов съд, като се притискат плодовете с лъжица да нямат повече сок.
Охладен се налива в стъклени шишета и затваряме с капачка.
Оставям в хладилника за бърза консумация, като се разрежда с газирана вода или минерална.
Поднасяме с кубчета лед и стрък мента.
Освежава и е чудесна за жегите!
Ако искате може да заварите бутилките за 10 минути само за капачка и редим на рафта за зима:))
Коментари