Начин на приготвяне
Измийте и обелете ябълките и крушите. Настържете ги на голямото ренде (аз ги настъргах в кухненския робот).
Извадете бутер тестото и го разстелете. Разточете с точилката на тънко и го разрежете на три ленти.
Вземете едната лента и сложете на дългата част, рендосаните ябълки и круши.
Разпределете равномерно. Поръсете с една лъжица кафява захар и навийте на руло.
Усучете рулото и завийте на охлюв, но не плътно. Оставете малко разстояние, защото при печене ще се надуе. Поставете по същия начин и с останалите две ленти.
Смесете жълтъка, олиото и прясното мляко. Намажете баницата.
Сложете в студена фурна на 200 градуса и печете до готовност. Извадете и оставете да изстине. Ако желаете може да поръсите с пудра захар.