Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка баница»Баница с ябълки и круши

Баница с ябълки и круши

Баница с ябълки и круши
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Обожаваме сладките баници, а тази е сред фаворитите ни - опитайте и ще разберете защо"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 пакет
  • ябълки - 1 - 2 бр.
  • круши - 1 - 2 бр.
  • кафява захар - 3 - 4 с.л.
  • още
  • жълтъци - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и обелете ябълките и крушите. Настържете ги на голямото ренде (аз ги настъргах в кухненския робот).

Извадете бутер тестото и го разстелете. Разточете с точилката на тънко и го разрежете на три ленти.

Вземете едната лента и сложете на дългата част, рендосаните ябълки и круши.

Разпределете равномерно. Поръсете с една лъжица кафява захар и навийте на руло.

Усучете рулото и завийте на охлюв, но не плътно. Оставете малко разстояние, защото при печене ще се надуе. Поставете по същия начин и с останалите две ленти.

Смесете жълтъка, олиото и прясното мляко. Намажете баницата.

Сложете в студена фурна на 200 градуса и печете до готовност. Извадете и оставете да изстине. Ако желаете може да поръсите с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: