Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли на тиган с пилешки привкус

Свински пържоли на тиган с пилешки привкус

Свински пържоли на тиган с пилешки привкус
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Не се чудете защо някой ще прави свинско с пилешки привкус - защото е вкусно е най-разумното обяснение"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 800 г
  • пилешка подправка - 2 с.л (Пикантина)
  • черен пипер - щипка
  • олио - 3 с.л
  • домати - 2 бр.
  • краставици - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. зелени
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинската плешка на средно дебели пържоли и леко ги начукайте. Поръсете всяка пържола от двете страни с пилешката подправка, но на Пикантина.

Поръсете с олио и оставете така за няколко часа. След като поемат от ароматната подправка ги изпечете на грил тиган.

Гарнирайте с нарязани домати и краставици, по желание добавете лук, чушка и полейте със зехтин.

Пробвайте тази рецепта и ще се убедите, че месото има неворятен вкус!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: