Начин на приготвяне
Пилешкото месо се измива и се прехвърля в тенджера. Залива с 6-7 чаени чаши студена вода и се сварява заедно с нарязаните на кубчета моркови и целина, десетина зърна черен пипер и сол на вкус.
След като месото се свари, се обезкостява и се нарязва на ситно, а пилешкият бульон се прецежда.
Прецеденият бульон и наситненото месо се връщат в тенджерата и супата се оставя да къкри на намален котлон.
За застройката:
В тиган или малка тенджера се загрява малко олио и в него се задушава нарязаният на ситно кромид лук, след минутка се добавя брашното и след като се запържи се залива с чаена чаша от пилешкия бульон, добавя се бялото вино и прясното мляко.
Оставя се да заври и постепенно се прехвърля в тенджерата с пилешката супа. Изчаква се супата да заври отново и се дърпа от котлона.
След свалянето от огъня супата се поръсва с черен пипер и сол на вкус и ситно нарязан магданоз.
Добър апетит!
Забележка: Приготвена по тази рецепта, пилешката супа напомня малко на шкембе чорба, затова препоръчвам да я поднесете с купичка с наситнен чесън, разбъркан с малко сол и оцет, и лют червен пипер.