Начин на приготвяне
Почистете месото и го сложете в тенджера под налягане заедно с целината, сол и зърната черен пипер.
Сварете месото за 20 минути, извадете, прецедете бульона в друга тенджера, охладете месото и го нарежете или накъсайте на парчета. Сложете тиган на котлона и загрейте зехтина в него.
Почистете лука и моркова, лука нарежете на дребно, а моркова настържете на ренде.
Сложете тенджерата с прецедения бульон на друг котлон да заври. Задушете лука и моркова в зехтина до омекване, сложете брашното, разбъркайте и сипете виното.
Оставете алкохола да се поизпари и сипете млякото. Разбъркайте и сипете в тенджерата при бульона, сложете месото, подправете със сол и черен пипери разбъркайте.
Гответе супата 10 минути и махнете от котлона. По желание при сервиране поръсете с магданоз.