Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Млечна пилешка супичка

Млечна пилешка супичка

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Млечна пилешка супичка
Снимка: Сия Рибагина
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Една по-вкусна и ароматна пилешка супа"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 30 г
  • лук - 1 малка глава кромид
  • зехтин - 2 с.л
  • сол
  • брашно - 1 с.л
  • черен пипер - млян
  • бяло вино - 30 мл
  • прясно мляко - 300 мл
  • магданоз
  • черен пипер - 3 бр. зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете месото и го сложете в тенджера под налягане заедно с целината, сол и зърната черен пипер.

Сварете месото за 20 минути, извадете, прецедете бульона в друга тенджера, охладете месото и го нарежете или накъсайте на парчета. Сложете тиган на котлона и загрейте зехтина в него.

Почистете лука и моркова, лука нарежете на дребно, а моркова настържете на ренде.

Сложете тенджерата с прецедения бульон на друг котлон да заври. Задушете лука и моркова в зехтина до омекване, сложете брашното, разбъркайте и сипете виното.

Оставете алкохола да се поизпари и сипете млякото. Разбъркайте и сипете в тенджерата при бульона, сложете месото, подправете със сол и черен пипери разбъркайте.

Гответе супата 10 минути и махнете от котлона. По желание при сервиране поръсете с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: