Лека яйчена салата

Мария ДоеваМария ДоеваПомощник Готвач8418733
16/07/2019
"Любимата ни яйчена салата - по-свежа и лека от тези, които сме опитвали досега "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 845
  • Преглеждания за месеца480
  • Преглеждания за седмицата139
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • яйца - 8 бр.
  • цедено кисело мляко - 220 г
  • майонеза - 3 с.л.
  • дижонска горчица - 1 с.л.
  • копър - 1 ч.л. сушен
  • чесън на прах - 1/4 ч.л. или 1 - 2 скилидки
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • целина - 1/4 чаша
  • зелен лук - 1/4 чаша
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме на котлона тенджера с вода и прибавяме яйцата да се сварят. Яйцата трябва да са твърдо сварени.

След като са готови, сваляме от котлона и охлаждаме добре под студена течаща вода.

Охладените яйца ги обелваме и нарязваме на кубчета, след което ги поръсваме с щипка сол и пипер.

В средно голяма купа смесваме цеденото кисело мляко, майонезата, горчицата, чесъна и сушения копър.

Взимаме лука и заедно с целината го нарязваме на ситно.

Готовите нарязани лук и целина добавяме към останалите плодукти и разбъркваме добре.

Към получената смес добавяме нарязаните яйца, след което отново разбъркваме докато яйцата се покрият добре със сместа.

Ако има нужда добавяме още сол и пипер.

Готовата яйчена салата можем да използваме за сандвичи или също така и като гарнитура.

Останалата част от салатата трябва да съхраняваме в хладилника, желателно е тя да е покрита с фолио или капак, така тя може да престои до 3 дни.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар