Начин на приготвяне
Слагаме на котлона тенджера с вода и прибавяме яйцата да се сварят. Яйцата трябва да са твърдо сварени.
След като са готови, сваляме от котлона и охлаждаме добре под студена течаща вода.
Охладените яйца ги обелваме и нарязваме на кубчета, след което ги поръсваме с щипка сол и пипер.
В средно голяма купа смесваме цеденото кисело мляко, майонезата, горчицата, чесъна и сушения копър.
Взимаме лука и заедно с целината го нарязваме на ситно.
Готовите нарязани лук и целина добавяме към останалите плодукти и разбъркваме добре.
Към получената смес добавяме нарязаните яйца, след което отново разбъркваме докато яйцата се покрият добре със сместа.
Ако има нужда добавяме още сол и пипер.
Готовата яйчена салата можем да използваме за сандвичи или също така и като гарнитура.
Останалата част от салатата трябва да съхраняваме в хладилника, желателно е тя да е покрита с фолио или капак, така тя може да престои до 3 дни.