Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Пастет»Грахов пастет с мента

Грахов пастет с мента

Грахов пастет с мента
Снимка: Илиана Първанова
1 / 6
17/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"Препечените филийки си мечтаят да бъдат намазани с ароматен грахов пастет с мента"

Необходими Продукти

  • грах - 1/2 буркан или 1 консерва от буркан
  • мента - 7 - 8 листенца
  • хималайска сол - 2 - 3 щипки на вкус
  • черен пипер - 1 щипка
  • царевично нишесте - 1 и 1/2 ч.л.
  • лимонов сок - по желание, на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В каната на мощен блендер добавяме една след друга следните съставки: половин буркан грах, без сока / маринатата, нарязани на ситно листенца мента, 1 и 1/2 ч.л. царевично нишесте и лимонов сок - пожелание.

Подправяме с хималайската сол и смления черен пипер! Разбъркваме и добавяме няколко лъжици от сока на грахта от буркана до достигане на желаната гъстота.

Смиламе / блендираме до нежна консистенция, достатъчно гъста - подходяща за мазане!

Нашия здравословен грахов пастет е готов за поднасяне със стрък мента!

Подходящ за намазване върху крекери, сандвичи, домашен хляб и за топване с гризини или солени домашни бисквити!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: