Начин на приготвяне
За тези апетитни картофки зеленчукът се обелва, измива и нарязва равномерно на ренде или с нож.
Измиват се отново, за за се махне нишестето. Слагат се в купа и се заливат с вряла вода от ел. кана, слага се капак и се оставят за 10-15 минути.
След това се изплакват със студена вода и се подсушават.
Намазняват се с олиото и се слагат в кошницата на фраера.
Включва се на програма за картофи - според това всеки уред е различен, както и неговата мощност.
Моята програма е на 180 °C за 25 минути.
От време на време се разбъркват.
Не е добре кошницата да се препълва, времето ще се увеличи и ще стоят като варени.
При сервиране перфектните пържени картофи на еър фрайър се поръсват със сол на вкус или се настъргва сирене.