Неделна торта без печене

Неделна торта без печене
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
7
"Почивните дни са за почивка, затова и тортите трябва да се приготвят по-лесно, без печене"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 1 бр.
  • сметана - 400 г
  • маскарпоне - 250 г
  • пудра захар - 3 - 4 с.л.
  • малини - 250 г
  • боровинки - 10 - 12 бр.
  • инстантно кафе - 1 ч.ч. Нескафе (студено)
  • бейлис - 1 капачка
  • шоколадов чипс - 5 - 6 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете нес кафето с бейлиса. Разбийте сметаната със захарта, като малко преди да изключете миксера, добавете маскарпонето.

Вземете форма с падащо дъно. Потопете бишкотите в кафето и бейлиса и наредете един ред на дъното.

Отгоре сложете от сметаната, а върху нея малко малини, като ги срежете на половина, за да не надигат много тортата (бишкотите са достатъчно високи). Наредете още един ред бишкоти, потопени в кафе.

Сложете сметана и загладете така сглобената бишкотена торта. Направете рози с шприц. Сложете по една боровинка в средата на всяка външна роза.

В центъра наредете малини, а покрай тях сложете шоколадов чипс. Оставете тортата за една нощ в хладилника.

Нашата Неделна торта без печене е готова!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: