Моите сполучливи захаринки

Росица ПетроваРосица ПетроваИноватор264841642
20/07/2019
"Толкова ще ви се усладят, че ще ги приготвяте често по настояване на близките "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции40
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо853
  • Преглеждания за месеца120
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, смесено с бакпулвера. Настържете кората на половин лимон.

В купа разбийте яйцето, захарта и ванилията. Прибавете олиото и лимоновата кора и отново разбъркайте.

Ако обичате по-силен лимонов вкус, може да сложите и 1-2 с.л. лъжици прясно изцеден сок от лимон.

Започнете да добавяте брашното на части, първоначално бъркайки с лъжица. Щом стане трудно за разбъркване, сложете останалото брашно и замесете меко тесто. Не добавяйте повече брашно.

Застелете тава с хартия за печене. Смелете в блендер ядките, които предпочитате.

Смесете ги в купа със захарта за овалване.

От тестото късайте парче с големина на орех, оформете го на топче и оваляйте в захарта.

Подредете захаринките в тавата и ги сложете да се пекат на 180 градуса за 20 минути, до леко порозовяване.

От тази доза излизат около 40 броя хрупкави захаринки. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар