Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Банички»Моите сполучливи домашни банички

Моите сполучливи домашни банички

Моите сполучливи домашни банички
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"В страна, в която всеки си има любими домашни банички, моите все ще са на първо място, защото рецептата е изпитана"

Необходими Продукти

  • вода - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 к.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • мая - 2 ч.л. суха
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • сирене - 200 г
  • масло краве - 125 г
  • яйца - 1 бр. размер L
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - бяло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тестото от вечерта. В купа сипваме киселото мляко и смесваме с бакпулвера. Разбъркваме добре. Наливаме леко затоплена вода и прибавяме сол, захар, суха мая и олио.

Разбъркваме с бъркалка и постепенно сипваме брашно, колкото е необходимо за еластично и нелепнещо тесто (приблизително 500-600 г).

Слагаме тестото в найлонов плик, завързваме и оставяме в хладилника за цяла нощ.

През деня вече оформяме баничките, като втасалото тесто изваждаме от хладилника, намазваме с олио и правим на топки, внимателно без да премесваме, да не спада много тестото.

Оставяме завити с найлонче за 15 минути на стайна температура.

После всяка топка тесто разтегляме с ръце, върху намазан с олио плот.

Смесваме разбито яйце (1 бр.) с олио (3 с.л.). Оформената кора за баничка, намазваме с яйцето, напръскваме с разтопено краве масло и наръсваме с натрошено сирене.

Навиваме малки вити банички като охлювчета и подреждаме в тава върху намазана с олио хартия за печене. Когато са готови всички банички, отгоре всяка намазваме с яйце и поливаме с малко разтопено краве масло.

Оставяме да втасат и печем в нагрята предварително на 180 градуса фурна до златисто.

Като извадим от фурната, намазваме сполучливите домашни банички с вода и завиваме с кърпа да омекнат.

Сервираме с кисело мляко или айран.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: