Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Макарони на фурна с шунка и сметана

Макарони на фурна с шунка и сметана

Макарони на фурна с шунка и сметана
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
8 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
33 мин.
Порции
4
"Специално за онези, които знаят, че най-вкусните макарони не са сладките, супер изкусителни солени макарони"

Необходими Продукти

  • макарони - 250 г
  • шунка - 100 г
  • бекон - 50 г
  • сметана - 200 мл за готвене
  • сол
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер
  • лук - 1/2 бр.
  • кашкавал - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете макароните според указанието на опаковката, като във водата сложите щипка сол, 1 с.л. олио и дафиновия лист. Извадете и изцедете макароните.

В тиган загрейте 1 с.л. мазнина. Сложете шунката и бекона, нарязани на малки парчета. Запържете добре.

Добавете лука, също нарязан на дребно. Изчакайте да омекне и налейте сметаната. Поръсете със сол, черния пипер и ригана.

Варете пет минути изключете. Смесете соса с макароните. Разбъркайте добре. Прехвърлете в тавичка.

Поръсете с настъргания кашкавал. Печете макароните в загрята фурна на 200 градуса до разтопяване на кашкавала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: