Начин на приготвяне
В купата на кукъра се поставя зехтинът и натиска Sauté и регулирайте, така че да е на настройка More или High.
След като се загрее зехтинът, се прибавя шунката, предварително нарязана на дребно, за да се задуши за около 8 минути, докато промени цвета си.
След като шунката се запържи, се изважда и остава на страна. В същата мазнина се добавя лука, нарязан на ситно в тенджерата, добавят се и краве маслото и се оставя да се запържи за около 3 минути.
Прибавят се и скилидката чесън предварително пасирана. Прибавя се и бульонът към лука. Спагетите се чупят през средата и се поставят в кукъра.
Разпределете добре спагетите, за да може бульонът да ги е покрил. Закрепете капака и натиснете Keep Warm/Cancel и след това Manual или Pressure Cook под високо налягане за 7 минути.
Докато спагетите се варят, в купа разбъркайте яйцата, настъргания пармезан и солта. Освободете и отворете капака, когато спагетите са готови, и ги разбъркайте добре. Добавете течната сметана и подправете с индийското орехче и разбъркайте около минута и изсипете яйчената смес.
Разбърквайте спагетите Карбонара постоянно за около 3 минути, докато сместа от сметана и яйца започва да се сгъстява.
Добавете настъргания кашкавал или Пекорино и разбъркайте много добре, докато се разтопи в соса на спагети Карбонара в Instant Pot.
Опитай и другите ни предложения за спагети с шунка и спагети със сметана.