Зеленчукова манджа с кюфтета

Елица АлександроваЕлица АлександроваПомощник Готвач41119
21/07/2019
"Всичко е по-хубаво, когато му сложиш отгоре кюфтета "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 143
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме каймата с нарязания на ситно една глава лук, добавяме по половин лъжичка черен пипер, червен пипер и чубрица.

Оставяме я настрана и нарязваме всички останали зеленчуци. В дълбока тенджера запържваме лука и морков, след това добавяме доматения сос.

След около 5 минути оформяме кюфтета, и ги добавяме. Ако е нужно, доливаме вода да покрие кюфтетата, слагаме и подправките варим на тих огън около 20 минути.

Добавяме нарязаната чушка, тиквичка и картофи. Варим до готовност. Малко преди да махнем от котлона, размиваме 2 - 3 с.л. брашно с вода и ги добавяме.

Варим 5 минути и ястието е готово.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар