Начин на приготвяне
Приготвянето на тази зеленчукова яхния е много лесно.
Трябват ви около килограм картофи, 3 чушки, 2 моркова и две глави лук.
В тенджера си загряваме 4 с.л. олио и слагаме първо лука. Задушаваме под капак, докато придобие златист цвят.
Добавяме чушките, морковите и картофите. Слагаме сол, целина, черен пипер и сминдух, може и чубрица.
Задушаваме всичките зеленчуци за около 10-15 минути. Добавяме около литър вода и оставяме да се готви за около половин час.
След това добавяме 2-3 настъргани домата, намаляваме котлона и оставяме да къкри за още десетина минути.
При желание манджата се сгъстява и с малко брашно.
Добавяме ситно нарязан магданоз, прясно смлян черен пипер и воала - зеленчуковата манджа е готова! Бон апети!
Източник: Nelly Bogdanova от Кулинарна мрежа