Оризова супа с бекон

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Оризова супа с бекон
Снимка: Мария Симова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • ориз - 0. 5 ч.ч.
  • бекон - 200 г
  • копър - 1 с.л. нарязан
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете лука на ситно. Обелете и настържете морковите на едро ренде. Обелете и нарежете картофите на кубчета. Измийте ориза много добре, под течаща вода, и прецедете.

В част от олиото запържете лука до омекване и добавете настърганите моркови, запържете за около 5 минути. Налейте около 1. 5 литра гореща вода и като заври пуснете нарязаните картофи и прецедения ориз, посолете на вкус и варите за около 20-25 минути.

През това време нарежете бекона на кубчета и го запържете за кратко в останалото олио. След като зеленчукът е сварен, добавете към оризовата супа запържения бекон, нарязания на ситно копър и черен пипер на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: