Начин на приготвяне
Разбийте трите яйца с щипка сол и черният пипер. Към тях сложете олиото и настърганият кашкавал. Може да заделите от него за поръсване на баницата, както и да добавите още като количество, ако желаете.
Разстелете корите за баница върху кухненския плот и слагайте от плънката от кашкавал равномерно. Отгоре положете два-три или до четири слайса шунка, в зависимост от големината им. Задължително шунката трябва да е тънка, другият вариант е да бъде нарязана на много ситни парченца. Завивайте две по две корите и ги подреждайте във форма на охлюв в малка тава с диаметър 24 см, предварително намазнена.
След като баницата е оформена, намажете я с разбит с няколко капки олио и вода жълтък. Поръсете с кашкавал и печете до златисто в загрята на 180 градуса фурна.
Консумирайте витата баница топла, по-приятна е така, а и кашкавалът красиво се разтегля и е мекичък.
Може да поднесете както за закуска с чаша айрян, така и за обяд или вечеря.
Ако ви остане от витата баница с шунка и кашкавал и трябва да я претопляте, не го правете в микровълнова, а в обикновена фурна.
Добър апетит!