Начин на приготвяне
Смесвате съставките за плънката, като първо разбивате яйцата, прибавяте и останалите съставки.
От съставките за брашното замесете гладко тесто. Разделя се на 4 топки. За баницата се използва само 1 топка, а останалото се замразява във фризера. Когато ви се дояде отново баница или пица (от 1 топка излизат около 2 средни пици), просто размразявате, точите, печете и ядете. Става и с готово тесто.
За баницата се използвате 1/4 от тестото. След като сме измесили добре тестото го разделяме на 4 топки. Всяка топка я разточваме и поръсваме с плънката, навиваме на руло и поставяме в подмазана тавичка. Това се повтаря с всяка кора.
Като приключите, останалата плънка изсипете върху витата баница и я оставаме да втаса 30 минути. После печем на 220 градуса. Като се изпече, се маже с олио, а може и да я задушите малко.
Надявам се рецептата да Ви донесе наслада! Приятен апетит!
Коментари
Тестото за баница е без мая.