Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Вита баница с шунка и кашкавал

Вита баница с шунка и кашкавал

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Вита баница с шунка и кашкавал
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Кой да предположи, че най-вкусната баница на света всъщност не е със сирене, а с шунка и кашкавал"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 250 г фини
  • олио - около 1/2 ч.ч.
  • кашкавал - 200 г настъгран
  • шунка - 225 г тънки слайсове
  • яйца - 3 бр.
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте трите яйца с щипка сол и черният пипер. Към тях сложете олиото и настърганият кашкавал. Може да заделите от него за поръсване на баницата, както и да добавите още като количество, ако желаете.

Разстелете корите за баница върху кухненския плот и слагайте от плънката от кашкавал равномерно. Отгоре положете два-три или до четири слайса шунка, в зависимост от големината им. Задължително шунката трябва да е тънка, другият вариант е да бъде нарязана на много ситни парченца. Завивайте две по две корите и ги подреждайте във форма на охлюв в малка тава с диаметър 24 см, предварително намазнена.

След като баницата е оформена, намажете я с разбит с няколко капки олио и вода жълтък. Поръсете с кашкавал и печете до златисто в загрята на 180 градуса фурна.

Консумирайте витата баница топла, по-приятна е така, а и кашкавалът красиво се разтегля и е мекичък.

Може да поднесете както за закуска с чаша айрян, така и за обяд или вечеря.

Ако ви остане от витата баница с шунка и кашкавал и трябва да я претопляте, не го правете в микровълнова, а в обикновена фурна.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: