Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Сочни пилешки гърди с домати

Сочни пилешки гърди с домати

Rosaura RiosRosaura Rios
Новак
73733
Сочни пилешки гърди с домати
Снимка: Rosaura Rios
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Мисия Да приготвим най-сочните пилешки гърди е изпълнена на 100 процента"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - за пържене
  • лук - 1 глава
  • мед - 1 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • чесън - 1 глава
  • джинджифил - на вкус, настърган
  • коняк - 1/2 ч.ч. но може и бяло вино, уиски или ракия
  • бульон - 200 мл зеленчуков
  • чери домати - 7 - 8 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запечатайте на силен огън овкусените със сол и черен пипер пилешки гърди от двете страни в зехтин.

Извадете месото, приберете го на топло, а в мазнината запържете ситно нарязания лук. Когато лукът омекне, прибавете меда, горчицата, чесъна, настъргания джинджифил и малко сол.

Върнете обратно пилето, прибавете алкохол и гответе за няколко минути на силен огън, за да се изпари алкохолът. Намалете котлона и налейте зеленчуковия бульон.

Гответе на тих огън около 20-30 минути, прибавете доматите и гответе още десетина минути.

Може да поднесете ястието така, само с хляб, а може и да добавите сварен ориз, зелена салата или друго по вкус.

Аз го поднесох със сварени картофи, запържени с малко масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: