Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Соленки»Соленки с лимец, сирене и кашкавал

Соленки с лимец, сирене и кашкавал

Соленки с лимец, сирене и кашкавал
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
7
"Тези соленки са си само за нас, а вие, ако искате да ги опитате, може да си ги приготвите сами по тази рецепта"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода за хляб - 1, 2 ч.л.
  • бакпулвер - 1.2 ч.л.
  • сирене - 50 г натрошено
  • кашкавал - 30 г настърган
  • олио - 2 с.л.
  • брашно от лимец - 3 с.л. с връх
  • брашно - 8 с.л. бяло + измесване
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лесни и вкусни соленки за почивните дни.

В купа се разбива яйцето, добавя се кисело мляко с разбита в него сода за хляб и бакпулвер.

Прибавя се при яйцето, олиото, щипка сол, да не стане солено от сиренето, настърган кашкавал и с двата вида брашно се замесва меко тесто, леко лепне.

С намазнени ръце се оформят 6-7 малки топчета, които се нареждат върху тефлоново килимче за печене.

Поръсваме всяка соленка с щипка сусам. Печем в загрята фурна 180°C до готовност, при мен за 20 минути бяха готови.

Изваждат се соленките с лимец в чиния и сервираме топли за закуска през почивните дни!

Вкусотия, бързо и лесно !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: