Начин на приготвяне
Налейте половината соево олио и сока от лайм при жълтъците. Използвайте висок, тесен съд - толкова, колкото да влезе пасаторът в него.
Позиционирайте уреда на дъното, включете и дръжте неподвижен, докато сместа започне да побелява отдолу. Обикновено това става за секунди.
Започнете да наливате останалото олио на тънка струйка и едновременно изтегляйте пасатора много бавно нагоре, за да емулгира цялостно сместа.
Добавете соевия сос, продължавайки пасирането за много кратко.
Майонезата е готова, приготвянето и не се различава от това на една обикновена майонеза. Разликата е само в соевите продукти, които ѝ придават азиатски вкус.
Ако ви е рядка, сложете още от соевото олио на тънка струйка и разбийте, за да емулгира.
Към соевата майонеза може да се добави и паста мисо, но трябва да се внимава, защото е солена и в такъв случай трябва да се премахне соевият сос или да се сложат балансирани количества от двете.