Домашна соева майонеза

29/07/2019
"Когато употребата на обикновено мляко не е вариант, ето една лесна алтернатива "
Приготвяне2 мин.
Общо2 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо212
  • Преглеждания за месеца86
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • жълтъци - 2 бр.
  • соево олио - 200 мл
  • соев сос - 1 с.л.
  • сок от лайм - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Налейте половината соево олио и сока от лайм при жълтъците. Използвайте висок, тесен съд - толкова, колкото да влезе пасаторът в него.

Позиционирайте уреда на дъното, включете и дръжте неподвижен, докато сместа започне да побелява отдолу. Обикновено това става за секунди.

Започнете да наливате останалото олио на тънка струйка и едновременно изтегляйте пасатора много бавно нагоре, за да емулгира цялостно сместа.

Добавете соевия сос, продължавайки пасирането за много кратко.

Майонезата е готова, приготвянето и не се различава от това на една обикновена майонеза. Разликата е само в соевите продукти, които ѝ придават азиатски вкус.

Ако ви е рядка, сложете още от соевото олио на тънка струйка и разбийте, за да емулгира.

Към соевата майонеза може да се добави и паста мисо, но трябва да се внимава, защото е солена и в такъв случай трябва да се премахне соевият сос или да се сложат балансирани количества от двете.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар