Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Огретен»Мързелив огретен от тиквички

Мързелив огретен от тиквички

Мързелив огретен от тиквички
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
29/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Кой е казал, че за приготвянето на хубав огретен трябват много усилия - ето как става лесно и бързо"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • зелени чушки - 1 бр.
  • копър - 3 стръка
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 щипка
  • сирене - 1 ч.ч. натрошено
  • кашкавал - 30 настърган
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измита тиквичка се рендосва на едро ренде, поръсваме със сол и след 10 минути се отцежда леко от водата.

Зелена чушка се почиства от семената и нарязваме на тънки ленти, а копър и скилидки чесън се нарязват на ситно.

В купа се разбиват яйцата с вилица на пяна.

Смесваме с отцедена тиквичка, копър, брашно, ленти зелена чушка, настърган кашкавал, натрошено сирене и се овкусява със сол и черен пипер.

Разбърква се на каша, която се излива в тавичка намазана с олио с диаметър 24 см. Може и върху хартия за печене, но мята е свършила. Слага се във загрята фурна 180°C и печем до зачервяване или до готовност.

Изважда се огретенът да се охлади, прехвърля се в голяма чиния и нарязваме огретена с тиквички като торта на парчета.

Може да поднесете мързеливия огретен от тиквички със сос от кисело мляко, чесън, копър и магданоз.

Бързо и вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Тиквичките не се рендосват, а се НАСТЪРГВАТ! Уважавайте българския език, не мислете само за манджата!
30.07.2022 09:51
Sunny Petkova
Sunny Petkova
Рецептата е НЕпълна! Моля, оправете я!!
03.10.2019 11:40