Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Огретен»Огретен с тиквички и картофи

Огретен с тиквички и картофи

Огретен с тиквички и картофи
Снимка: Биляна Милева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
9
"Ще опитате ли нашето предложение за огретен с тиквички и картофи"

Необходими Продукти

  • тиквички - 800 - 900 г
  • картофи - 600 г
  • масло - 80 г
  • яйца - 3 броя
  • сирене - 350 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • кисело мляко - една кофичка
  • чесън - 6 - 7 скилидки, може и повече
  • кашкавал
  • чедър
  • сол
  • черен пипер
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват, обелват и сваряват в подсолена вода, а когато станат готови, се намачкват.

Тиквичките се нарязват на ситно или се рендосват, след което заедно с картофите се задушават в маслото за около 5 минути.

Всички останали продукти за огретен се смесват в купа и хубаво се разбъркват - сиренето се намачква, чесънът се нарязва на едри парчета, подправките се добавят според личните предпочитания.

Сместа се изсипва в средно голяма тава, а към нея се добавят и задушените тиквички и картофи. Разбърква се добре, до получаване на относително еднородна консистенция - да видите, че продуктите са равномерно разпределени.

Печем огретена с тиквички в предварително загрята фурна, на около 180 градуса, до получаване на златист загар, след което се изважда от фурната и се прибавят настърганите кашкавал и чедър. Връща се във фурната за още около 5 минути.

Огретен с тиквички и картофи може да сервираме със салата Капрезе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
А яйцата кога, къде, как?
25.06.2021 13:14