Начин на приготвяне
Картофите се измиват, обелват и сваряват в подсолена вода, а когато станат готови, се намачкват.
Тиквичките се нарязват на ситно или се рендосват, след което заедно с картофите се задушават в маслото за около 5 минути.
Всички останали продукти за огретен се смесват в купа и хубаво се разбъркват - сиренето се намачква, чесънът се нарязва на едри парчета, подправките се добавят според личните предпочитания.
Сместа се изсипва в средно голяма тава, а към нея се добавят и задушените тиквички и картофи. Разбърква се добре, до получаване на относително еднородна консистенция - да видите, че продуктите са равномерно разпределени.
Печем огретена с тиквички в предварително загрята фурна, на около 180 градуса, до получаване на златист загар, след което се изважда от фурната и се прибавят настърганите кашкавал и чедър. Връща се във фурната за още около 5 минути.
Огретен с тиквички и картофи може да сервираме със салата Капрезе.
Коментари