Начин на приготвяне
Измиваме и рендосваме тиквичките и след това ги оставяме ги посоляваме малко, да пуснат водата.
След 10 мин., като са готови, ги изцеждаме хубаво. Добавяме 3 жълтъци, заквасената сметана, брашно, бакпулвер и черен пипер.
Белтъците ги разбиваме на пяна и тях добавяме, като бъркаме внимателно. Копъра и магданоза нарязваме на много ситно, а чесъна минаваме през преса. Добавяме ги.
Изварата размесваме хубаво и добавяме към тиквичките. Взимаме тава и най-отдолу слагаме малко олио и хартия за печене.
Изсипваме сместа печем в предварително загрята фурната на 180 градуса около 40 мин., или докато огретенът стане златистожълт отгоре.