Начин на приготвяне
Обелете патладжаните и ги нарежете на дълги парчета с дебелина до 1 см. Поръсете ги със сол, оставете 20-30 минути да се отцедят от горчивината, измийте ги и ги подсушете.
Овалвайте ги в малко брашно и ги изпържете до зачервяване в сгорещена мазнина.
Нареждайте ги в съд и отгоре ги полейте със смес от пресования чесън и зехтин. посолете и сложете в съд с чесън и зехтин.
Картофите измийте и сложете да се сварят до полуготовност, след което ги обелете и нарежете на кръгове. Нарежете на кръгове и тиквичките.
В намаслена тава сложете ред патладжани, като застъпвате краищата им, след това ред картофи, ред топено сирене (неплътен) и трети ред тиквички по същия начин. Между редовете поръсвайте със сол, черен и бял пипер и филийки масло.
Най-отгоре завършете с топено сирене и полейте огретена с разбитите яйца и прясно мляко. Сложете да се изпече в загрята умерена фурна за около 25-30 минути.
Огретенът с тиквички и патладжан може да се поднесе топъл или студен.
Коментари