Gotvach.bg»Рецепти»Напитки»Индийско солено Ласи

Индийско солено Ласи

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Индийско солено Ласи
Снимка: Yordanka Kovacheva
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Общо
5 мин.
Порции
4
"Специално за онези, които обичат айрян - един по-ароматен и екзотичен вариант от далечна Индия"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 500 г гъсто, пълномаслено
  • мента - 20 свежи листа
  • кимион - 1/4 ч.л. млян + за поръсване
  • сол - 1/2 ч.л. или на вкус
  • лед - 8 кубчета, натрошени
  • вода - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако сте почитатели на нашия български айрян със сол, тази индийска напитка няма как да не ви хареса. Уникално ароматна, подходяща за пийване по всяко време и дори ще ви издам една тайна - върви си с ракийка даже.

За да си приготвите индийското солено Ласи, сложете в блендер киселото мляко със ментовите листа. Заделете две-три от тях и ги накълцайте за поръсване накрая.

Смелете на високи обороти, за да се слеят в едно ментата с млякото.

Сложете сол, водата - студена, и кимиона и завъртете на високи обороти отново за кратко.

Разсипете в чашки, поръсете със кимион и накълцана мента и поднесете вашето Ласи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: