Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Солено-варена сланина

Солено-варена сланина

Солено-варена сланина
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
1
"Каквото и да ви говорят, ние гарантираме, че тази сланина е уникално мезе и препоръчваме да я опитате от все сърце"

Необходими Продукти

  • сланина - 2 кг
  • морска сол - 2 кг
  • чесън - 25 г
  • карамфил - 3 зърна
  • черен пипер - 5 зърна
  • дафинов лист - 1 бр.
  • вода - 2.5 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме сланината, поставяме я в съд и покриваме със солта. Оставяме така за 20 дни.

За да стане по-крехка и по-вкусна, я сваряваме.

В дълбок съд поставяме 2.5 литра вода и прибавяме всички подправки.

Варим около 1 час, като след това оставяме да изстине и да се стегне.

По този начин сланината не може да издържи много време и трябва да се консумира за 10 дни.

Солено-варената сланина е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: