Начин на приготвяне
Къпините и малини се измиват и се оставят да се отцедят и изсушат.
След това изсипете плодовете в тенджера и сложете на котлона. Налейте 1 пръст вода и разбъркайте съвсем леко плодовете, за да не ги разкашкате много.
Идеята е малините да си пуснат сока, за да може да се получи сладкото.
Когато плодовете започнат да бълбукат и има сок от плода, изсипете желиращата захар и бъркайте постоянно съвсем леко.
Добавете 1 ч.л. лимонтузу. Варете сладкото със желираща захар за около 4-5 минути.
Накрая го махаме от котлона, разсипваме в бурканчета, докато е топло.
Обръщаме бурканчетата със сладко с горски плодове наобратно, за да може капачките да вакуумират.