Начин на приготвяне
Почистените гъби бланширам в леко подсолена вода, в която прибавям 1 с.л. оцет. След като се охладят, ги отцеждаме от водата.
Отстраняваме пънчетата им и ги нарязваме на ситни кубчета.
Ореховите ядки нарязваме с нож на едро.
В тиган с нагорещено дъно поставяме маслото и 2-3 капки от растителната мазнина.
В тях запържваме за около 4-5 минути нарязания на ситно червен лук. Прибавяме кубчетата гъбени пънчета и ореховите ядки.
Плънката овкусяваме с черен пипер и малко сол на вкус, като не забравяме, че гъбите са бланширани в подсолена вода.
Нарязания на ситно магданоз смесваме с кубчетата чедър. Прибавяме ги към плънката, след като тя се охлади.
Напълваме гъбите с пълнежа и ги поставяме в намаслена тавичка във фурната.
Запичаме пълнените гъби ги до готовност около 10-12 минути.
Освен като топло предястие пълнените гъби с орехи, лук и топено сирене са идеалната гарнитура към печени меса, шницели или пържени кюфтета.