Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Пилешки сърца с лук, топено сирене и гъби

Пилешки сърца с лук, топено сирене и гъби

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Пилешки сърца с лук, топено сирене и гъби1 / 2
10/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Такава манджа сме ви спретнали с пилешки сърца, лук, топено сирене и гъби, че ще си оближете пръстите!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г пилешки сърца
  • лук - 3 глави
  • гъби - 1 опаковка (400 г)
  • топено сирене - 50 г
  • чубрица
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешките сърца. Нарежете гъбките и лука на полумесеци, след което го сложете да се запържи до златисто. Прибавете към него и гъбите. Те трябва да се пържат на силен огън, за да не пуснат много вода и да се разкашкат. Най-накрая изсипете сърцата и овкусете с подправките.

Цялата смес се изсипва в гювеч, а отгоре се разпределят парчета топено сирене.

Сложете капак и оставете да се пече за около 25 минути в умерена фурна.

Сервирайте с гарнитура от картофено пюре и резени домати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
52
45
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Меган
Меган
Приготвих сърчицата снощи за вечеря. Станаха много вкусни, страхотна рецепта.
09.11.2010 13:51