Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени гъби»Пълнени гъби с орехи, лук и топено сирене

Пълнени гъби с орехи, лук и топено сирене

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Пълнени гъби с орехи, лук и топено сирене
Снимка: Sevdalina Irikova
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"В тези пълнени гъби има истинска взривоопасна комбинация от вкусове, дали ще се осмелите да я опитате"

Необходими Продукти

  • печурки - 20 бр. с по - едра шапка
  • орехи - 80 г
  • чедър - 5 бр., слайс
  • лук - 1/2 малка глава, червен кромид
  • масло - 50 г
  • растително масло - 1 ч.л.
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените гъби бланширам в леко подсолена вода, в която прибавям 1 с.л. оцет. След като се охладят, ги отцеждаме от водата.

Отстраняваме пънчетата им и ги нарязваме на ситни кубчета.

Ореховите ядки нарязваме с нож на едро.

В тиган с нагорещено дъно поставяме маслото и 2-3 капки от растителната мазнина.

В тях запържваме за около 4-5 минути нарязания на ситно червен лук. Прибавяме кубчетата гъбени пънчета и ореховите ядки.

Плънката овкусяваме с черен пипер и малко сол на вкус, като не забравяме, че гъбите са бланширани в подсолена вода.

Нарязания на ситно магданоз смесваме с кубчетата чедър. Прибавяме ги към плънката, след като тя се охлади.

Напълваме гъбите с пълнежа и ги поставяме в намаслена тавичка във фурната.

Запичаме пълнените гъби ги до готовност около 10-12 минути.

Освен като топло предястие пълнените гъби с орехи, лук и топено сирене са идеалната гарнитура към печени меса, шницели или пържени кюфтета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: