Начин на приготвяне
Пилешкото месо се сварява и оставя да изстине.
Зеленчуците се почистват, измиват и нарязват - доматите и краставиците на едро, лукът на тънки полумесеци, чушката на кубчета, а гъбите на филийки (ако са малки се оставят цели).
Магданозът се кълца на ситно или листата се накъсват небрежно.
Колбасът и част от кашкавала се нарязват на малки кубчета, а пилешкото месо - на по-едри парчета.
Всичко това се слага в купа и се овкусява със олио, сол и оцет по желание.
Прехвърля се в дълбока салатиера или индивидуални порции Овчарска салата и отгоре се настъргва сирене, кашкавал и варено яйце.
Овчарската салата с пиле се украсява с маслинки и се поднася на момента.
Ако няма да сервирате веднага, приберете в хладилник, без да овкусявате, и направете това непосредствено преди да поднесете.