Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Овчарска Салата»Вегетарианска овчарска салата

Вегетарианска овчарска салата

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
167383131623
Вегетарианска овчарска салата
Снимка: Кристина Черникова
1 / 3
16/07/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"Вегетарианска овчарска салата с автентичен вкус, но без месо."

Необходими Продукти

  • домати - 2 бр. розови
  • краставици - 1 бр.
  • кашкавал - 20 г
  • чушки - 2 бр. печени
  • веган колбас - 30 г веган мортадела
  • сирене - 30 г
  • гъби - 4 бр. от консерва
  • яйца - 2 бр. сварени
  • лук - 1/2 глава, малка
  • олио
  • оцет
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Както е известно, класическата овчарска салата се приготвя с шунка. Но дори и да не консумирате месо, пак може да се насладите на този любим вкус.

Пригответе вегетарианска овчарска салата, като замените шунката с веган мортадела и следвайте стъпките:

Почистваме и измиваме зеленчуците.

В купа режем на едро доматите и краставицата.

Веган колбаса, печените червени чушки и кашкавала режем на малки кубчета.

Лукът скълцваме. Добавяме и нарязаните гъби от консерва.

Овкусяваме с черен пипер, малко олио, оцет и сол на вкус.

Разбъркваме и разпределяме в 2 чинии вегетарианската овчарска салата.

Украсяваме с настъргано сирене и сварено яйце. По желание може да се добави и магданоз и маслинка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: