Мармалад от ренглоти

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак279413011
05/08/2019
"А има и такива мармалади, които човек трябва да приготви поне веднъж в живота си "
Приготвяне45 мин.
Готвене140 мин.
Общо185 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо351
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • ренглота - 1.500 кг сорт жълто - зелена сливи
  • захар - 800 г
  • ябълка - 1 бр.
  • ванилия - 2 прахчета
  • лимонов сок - 1 бр. лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете плодовете от костилките. Нарежете ги на малки парчета.

Обелете и нарежете ябълката.

Смесете плодовете, сложете ги в достатъчно голям съд и посипете със захар. Объркайте добре и изчакайте около час-два, докато плодовете пуснат сока си.

Сложете съда на слаб огън и варете сладкото около 2 часа, като разбърквате от време на време.

Изключете котлона, оставете мармалада да се охлади.

Охладения мармалад пасирайте. Сложете отново съда на умерен огън и доварете за около 15 мин, като този път бъркате непрекъснато, за да не залепне за дъното.

Пет минути преди да отдръпнете от огъня, излейте сока на един лимон.

Отдръпнете готовия мармалад от ренглоти, ароматизирайте с ванилиите.

Насипете сладкото от сливи в сухи затоплени бурканчета и затворете веднага.

Обърнете с капачките надолу до окончателното охлаждане.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар