Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Мармалад»Мармалад от ренглоти

Мармалад от ренглоти

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Мармалад от ренглоти
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
185 мин.
"А има и такива мармалади, които човек трябва да приготви поне веднъж в живота си"

Необходими Продукти

  • ренглота - 1.500 кг сорт жълто - зелена сливи
  • захар - 800 г
  • ябълка - 1 бр.
  • ванилия - 2 прахчета
  • лимонов сок - 1 бр. лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете плодовете от костилките. Нарежете ги на малки парчета.

Обелете и нарежете ябълката.

Смесете плодовете, сложете ги в достатъчно голям съд и посипете със захар. Объркайте добре и изчакайте около час-два, докато плодовете пуснат сока си.

Сложете съда на слаб огън и варете сладкото около 2 часа, като разбърквате от време на време.

Изключете котлона, оставете мармалада да се охлади.

Охладения мармалад пасирайте. Сложете отново съда на умерен огън и доварете за около 15 мин, като този път бъркате непрекъснато, за да не залепне за дъното.

Пет минути преди да отдръпнете от огъня, излейте сока на един лимон.

Отдръпнете готовия мармалад от ренглоти, ароматизирайте с ванилиите.

Насипете сладкото от сливи в сухи затоплени бурканчета и затворете веднага.

Обърнете с капачките надолу до окончателното охлаждане.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: